- 1 adet kuzu budu veya (yağsız ve sinirsiz)
- 1 adet soğan
- 100 gr yoğurt
- yeterli miktarda lavaş ekmeği
- 4 adet domates
- 6-7 adet yeşilbiber
- 1 çay kaşığı tuz
- 1 çay kaşığı karabiber
Cağ kebabı nasıl yapılır
Öncelikle elinizde bulunan Kuzu budundan, parmak kalınlığında yapraklar kesin.Ayrı Bir kapta Soğanı ince ince doğrayın ve üzerine Yoğurt, karabiber, tuz ve yemeklik atın doğranmış soğanı iyice karıştırın ve etleri hazırlamış olduğunuz bu terbiyeyle karıştırın 24 saat böyle bekletin bir gün bekleyecek siniz ama yapacak bir şey yok lezzeti burada saklı
Beklediğiniz bir günün sonunda, yaprak haline getirdiğiniz etleri, kebabın en önemli özelliği olan çağ şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Kızaran kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek cağ kebabına mahsus küçük şişlerine takarak servis yapabilirsiniz.Bunun yanına kesinlikle ateşte pişmiş domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.
Yanında Yörük Ayranı Bulundurmanızı Tavsiye ederim çünkü ağzınıza layık bir tat oluşuyor
Beklediğiniz bir günün sonunda, yaprak haline getirdiğiniz etleri, kebabın en önemli özelliği olan çağ şişe takın ve yatık haldeyken ateşte çevire çevire kızartın. Kızaran kısımlarından aynı dönerde olduğu gibi ince parçalar keserek cağ kebabına mahsus küçük şişlerine takarak servis yapabilirsiniz.Bunun yanına kesinlikle ateşte pişmiş domates, biber, kuru soğan ve lavaş ekmeği ile servis yapın.
Yanında Yörük Ayranı Bulundurmanızı Tavsiye ederim çünkü ağzınıza layık bir tat oluşuyor
Afiyet olsun..
