Yeni Haber >>

Yemek Tarifleri



Sulu Köfte
   Malzemeler:
200 gr.yağsız kıyma
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı pirinç

1 patates
1 yumurta
½ çay bardağı un
Karabiber ve Tuz


Yapılışı:Kıymanın içine rendelenmiş soğan, tuz, karabiber ve yıkanmış pirinci koyarak iyice yoğurun. Fındık büyüklüğünde köfteler yapıp una bulayın.Bir tencereye 7 bardak su koyarak kaynatın.Havuç ve patatesleri küp şeklinde doğrayın. Kaynayan suyun içine önce havuçları,daha sonra patatesleri atın, biraz yumuşayınca köfteleri teker teker ekleyin.Köftelerin pirinci piştiğinde ateşten indirin.Afiyet olsun?







                           Yoğurtlu Kabak Yemeği

Yoğurtlu Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
  • 4 adet kabak
  • 1 adet soğan
  • 1 adet domates
  • 1/2 yemek kaşığı salça
  • 1/2 çay bardağı iri bulgur (pirinç de olabilir)
  • Tuz
  • Taze nane, maydanoz, dereotu
  • Zeytinyağı
  • Üzeri için sarımsaklı yoğurt

                                 Yapılışı
  1. Kabakları yıkayın, dışını kazıyın. Küp küp doğrayın.
  2. Tencerede bir miktar zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun. Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve salçayı ekleyin ve kavurun.
  3. Daha sonra küp küp doğradığınız kabakları da ekleyip bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız bulguru ekleyin. Pirinç de olabilir ancak bulgur çok daha lezzetli oluyor. Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1 – 2 parmak geçecek kadar kaynar su ekleyin.
  4. Su fokurdamaya başlayınca altını azaltın, kabaklar pişene kadar kaynatın.
  5. Altını kapatmadan biraz önce doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin, 1 taşım kaynatıp kapatın. Benim maydanozla pek aram olmadığı için bizim yaptığımızda maydanoz miktarı oldukça az, ancak dereotu çok yakışıyor. Taze nane de evde her zaman olmadığı için pek koyamıyoruz.
Yemeği servis tabağına aldıktan sonra, üzerine sarımsaklı yoğurt döküp servis edin. 





           Fındıklı Milföy Baklavası

Malzemeler- 20 adet milföy hamuru
- 5 yemek kaşığı fındık
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
Şerbeti İçin- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 limon


Yapılışı
  •  Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.


  •  Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 – 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
  • 3. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
  • Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün. Soğuyunca servis edin.



Site Haritası

Toplam Sayfa Görüntüleme Sayısı

 
Destek : Misyonumuz | Vizyonumuz | iletişim
Proudly powered by ozturk
Copyright © 2013. Güncel Yaşam Dergisi -Yayınlanan içeriklerin Telif hakkı olduğu anlaşıldığı ve uyarı geldiği anda Guncel Yasam Dergisi içeriği silmekle yükümlüdür ! guncelyasa@gmail.com
Guncel Yaşa Ana Sayfa Guncel Kal