Sulu Köfte
Malzemeler:
200 gr.yağsız kıyma
1 orta boy soğan
Yarım çay bardağı pirinç
1 patates
1 yumurta
½ çay bardağı un
Karabiber ve Tuz
Yoğurtlu Kabak Yemeği
Yoğurtlu
Kabak Yemeği İçin Gerekli Malzemeler
Yapılışı
- 4 adet kabak
- 1 adet soğan
- 1 adet domates
- 1/2 yemek kaşığı salça
- 1/2 çay bardağı iri bulgur
(pirinç de olabilir)
- Tuz
- Taze nane, maydanoz, dereotu
- Zeytinyağı
- Üzeri için sarımsaklı yoğurt
- Kabakları yıkayın, dışını
kazıyın. Küp küp doğrayın.
- Tencerede bir miktar
zeytinyağında yemeklik doğranmış soğanı pembeleşinceye kadar kavurun.
Soğanlar pembeleştikten sonra küp küp doğranmış domatesi ve salçayı
ekleyin ve kavurun.
- Daha sonra küp küp doğradığınız
kabakları da ekleyip bir miktar kavurun ve üzerine ayıkladığınız bulguru
ekleyin. Pirinç de olabilir ancak bulgur çok daha lezzetli oluyor.
Kabakların üzerine tuzu ve üstünü 1 – 2 parmak geçecek kadar kaynar su
ekleyin.
- Su fokurdamaya başlayınca
altını azaltın, kabaklar pişene kadar kaynatın.
- Altını kapatmadan biraz önce
doğranmış maydanozu, dereotunu ve taze naneyi ekleyin, 1 taşım kaynatıp
kapatın. Benim maydanozla pek aram olmadığı için bizim yaptığımızda
maydanoz miktarı oldukça az, ancak dereotu çok yakışıyor. Taze nane de
evde her zaman olmadığı için pek koyamıyoruz.
Fındıklı Milföy Baklavası
Malzemeler- 20 adet milföy hamuru
- 5 yemek kaşığı fındık
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
- 5 yemek kaşığı fındık
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 adet yumurta (sarısı ve beyazı ayrı)
Şerbeti İçin- 2 su bardağı su
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 limon
- 2,5 su bardağı şeker
- 1/2 limon
Yapılışı
- Bir kasede fındıkla şekeri karıştırın. Milföy hamurlarının bir kenarına fındıklı karışımdan bir miktar koyun, rulonun birleşeceği uca fırça yardımıyla yumurtanın beyazından sürün ve rulo yapın.
- Yaptığınız ruloları 4 parçaya kesin, fırın tepsisine dizin. Tepsideki milföylerin üzerine yumurta sarısı sürün, 230 – 250 derecede üstü kızarana kadar pişirin.
- 3. Milföyler pişerken şerbeti hazırlamaya başlayın. Şekerle suyu kaynatın, ocaktan almadan az önce içine 1/2 limonu sıkın. Bir taşım kaynatın ve ocaktan alın.
- Fırından çıkan sıcak milföylerin üzerine, soğuyan şerbeti dökün. Soğuyunca servis edin.
